Wagenparkanalyse en advies

"Ontdek de beste brandstof en voertuigtypes, lopende en totale kosten, ecologische voetafdruk, veiligheidsgegevens, prestaties, productiviteit, patronen en zoveel meer om jouw wagenpark te optimaliseren."
Contact
laptop computer on glass-top table

Analyse van het wagenpark

Stap 1 van een degelijk wagenparkbeheer start altijd met een analyse van de huidige situatie. Waarom? Het totale kostenplaatje of de Total Cost of Ownership (TCO-bedrag) bevat meer dan de aankoop van een voertuig. Onderhoud, brandstof, fiscale lasten, restwaarden, abonnementen, leasingkosten ... maken van een goedkope aankoop niet altijd de beste aankoop. Welke factoren bepalen de identiteit van jouw bedrijf? Waar liggen de waarden en belangen? Een ecologisch karakter, budgetvriendelijke oplossingen of ligt de focus vooral op de praktische uitvoering? Met een goede analyse en gericht advies geven wij inzichten in het huidige mobiliteitsplan en wagenpark.

Het DNA van je werknemers

Een sterk mobiliteitsplan, de juiste strategieën en de mogelijkheid om snel te schakelen wanneer nodig. Het staat of valt bij een degelijke analyse van de behoeften van je werknemers en de huidige mobiliteitssituatie. Met een DNA-profilering duik je als werknemer onder de huid van de mobiliteitscultuur van je bedrijf en breng je de noden helder in kaart. Een broodnodige tweede stap als je efficiënt inspeelt op het razendsnel evoluerende mobiliteitslandschap. 

turned on monitoring screen

Data & strategie

De vooropgestelde budgetten, de interne cultuur, de belangen, de praktische overwegingen en de bedrijfsgerichte KPI's. TCOFLEET zet al deze data op een rijtje voor een heldere strategie. We brengen je onderneming terug op het juiste spoor aan de hand van verschillende varianten. Ontdek de kansen, doelen, mogelijkheden en vooruitzichten die het beste passen bij je bedrijf.

TCO catalogus

Wat is de TCO-catalogus? Een duidelijke en tastbare weergave van de totale analyse per voertuig bijeengebracht in een gebruiksvriendelijke catalogus. Veranderingen in het budget? Onze catalogus speelt hier handig op in. We kijken naar de huidige situatie en de toekomstgerichte evolutie in het mobiliteitslandschap. Met de nodige inzichten op ecologisch, budgettair en fiscaal vlak ben je de snel veranderlijke wereld steeds een stap voor.

TCOFLEET berekende reeds de Total Cost of Ownership van meer dan 370.000 voertuigen 

Contacteer ons voor een afspraak

Mobiliteit & wagenparkbeheer

"De data bekeken, het advies geleverd en de efficiëntiemogelijkheden staan klaar. Tijd voor implementatie en beheer van een mobiliteitsplan op maat van jouw bedrijf. Nood aan meer dan advies of zit er geen wagenparkbeheerder in de rangen? Wij beheren de mobiliteit van jouw bedrijf! "


Contact

Mobiliteitsbeheer


Haal meer uit je mobiliteit zonder het tijdrovende opzoekwerk of arbeidsintensieve taken. TCOFLEET laat jou in de controlestoel zitten, maar neemt de zorgen over. Mobiliteitsovername en beheer bij TCOFLEET dekt de volledige lading met een hoop extra's:

  • Analyse van je bedrijf, werknemers en mobiliteit
  • Uitgewerkte strategieën en evaluaties op maat
  • Gebruiksvriendelijke TCO-tools
  • Snelle, concrete en efficiënte acties
  • Een professionele kijk op jouw mobiliteit


 

GESPREK

Laat je klanten je proces
volgen en begrijpen.

AKKOORD

Klik op het icoon om aan te passen
aan je doel.

IMPLEMENTATIE

Dupliceer bouwblokken
om meer stappen toe te voegen.

Stap 1: GESPREK

Met een doelgerichte presentatie maak je kennis met TCOFLEET en leren we in één beweging de belangrijkste aspecten van je bedrijf kennen. Aan de hand van deze eerste kennismaking stellen we een prijsofferte op en krijg je een duidelijke voorstelling mee naar huis.

 


Mobiliteitsbeheer in de praktijkStap 2: AKKOORD

We spelen kort op de bal en gaan meteen aan de slag in de interne transportkeuken van je bedrijf. In de directe actie liggen onze troefkaarten. We tekenen een routemap uit, brengen de sterktes en risico's in kaart, bespreken de eerste ideeën en stellen een evaluatie op in enkele weken tijd.

Stap 3: IMPLEMENTATIE

We volgen de routemap op, bekijken de doelstellingen op lange termijn en installeren de mobiliteitsplatformen. De operationele overname en de overschakeling naar de nieuwe strategieën verloopt vlot en efficiënt en met respect voor het DNA van je bedrijf. Met een volledig professioneel kader krijgt je mobiliteit opnieuw vleugels. 


Leer meer